Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

simeon

Τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών, εξέλεξε το Σεπτό Σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος , νέο Μητροπολίτη Φθιώτιδος.

Ο Θεοφιλάστος Επίσκοπος Θεσπιών εξελέγη από το Σώμα της Ιεραρχίας με 62 ψήφους.

Ακολουθούν δηλώσεις συγχαρητηρίων για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Φθιώτιδας.

Δήλωση Χρήστου Σταϊκούρα

«Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου..»
Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας από σήμερα ανατίθεται στα ευλογημένα χέρια του Σεβασμιοτάτου πατρός ημών Συμεών, στον οποίο η Ιερά Σύνοδος εμπιστεύθηκε να συνεχίσει το έργο των μακαριστών κυρών Δαμασκηνού και Νικολάου.
Η λαμπρή Ορθόδοξη παράδοση της Φθιώτιδας βρίσκεται στα χέρια ενός εκλεκτού ιεράρχου που χαίρει καθολικής αποδοχής.
Προσεύχομαι μαζί με τον υπόλοιπο κλήρο και τους πιστούς της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας, όπως η Ποιμαντορία του να είναι πάντα ευλογημένη από το Θεό.
Είχα την ευλογία να επικοινωνήσω με το νέο Ποιμενάρχη μας, καταθέτοντας την αγάπη και τις ευχές μου.
Η παρουσία και η στήριξή μας θα τον συντροφεύουν πάντα στο έργο του.
Άξιος!

Δήλωση Θέμη Χειμάρα

«Η εκλογή του νέου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών μας γεμίζει με χαρά καθώς θα αποτελέσει το έναυσμα μιας νέας εποχής, ενότητας, πνευματικότητας και κοινωνικής προσφοράς.
Άξιος διάδοχος μίας από τις πλέον πεφωτισμένες προσωπικότητες, του μακαριστού Μητροπολίτου μας Κυρού Νικολάου, είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει και θα διατρανώσει το ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο που διαχρονικά επιτελεί η Μητρόπολή μας.

Άξιος και πάντα άξιος να είναι!»

Δήλωση Ιωάννη Σαρακιώτη

Το νέο Μητροπολίτη Φθιώτιδας Σεβασμιότατο Συμεών καλωσορίζει ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης με επιστολή του προς τον ίδιο. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:
Σεβασμιότατε,
Επιτρέψτε μου να σας εκφράσω τα θερμά συγχαρητήριά μου για την άξια εκλογή σας ως νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδας. Στο πρόσωπό σας η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος επαναβεβαίωσε τις αξίες και το πνευματικό έργο, το οποίο επιτελεί. Εύχομαι να εκπληρώσετε το όραμά σας, όσον αφορά την αποστολή της Ιεράς Μητρόπολης, ενδυναμώνοντας τη φιλανθρωπική δράση και την κοινωνική προσφορά της.

Δήλωση Νίκου Σταυρογιάννη

Ένα νέο, άξιο, ικανό, μορφωμένο και πνευματικά δραστήριο ιεράρχη εξέλεξε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας μας ως τον νέο Μητροπολίτη Φθιώτιδος.

Είμαι βέβαιος ότι η τοπική μας Εκκλησία στο πρόσωπό του βρήκε όχι μόνο τον άξιο συνεχιστή του έργου του μακαριστού Μητροπολίτη μας κυρού Νικολάου, αλλά τον νέο πνευματικό και εκκλησιαστικό ταγό με την ξεχωριστή παρουσία στο χώρο της Εκκλησίας.

Η κοινωνία μας περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη από άξιους ποιμενάρχες που να αναδεικνύουν και να προβάλλουν το πνεύμα αλλά και την ουσία της ορθόδοξης πίστης μας.

Σήμερα μετά την εκλογή του μέχρι πρότινος Πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Επίσκοπου Θεσπιών Συμεών ως Μητροπολίτη Φθιώτιδος όλοι οι Φθιώτες αισθάνονται τυχεροί που το πηδάλιο της τοπικής μας Εκκλησίας ανέλαβε ένας από τους πιο άξιους, ικανούς και πνευματικούς νέους ιεράρχες.

Εύχομαι ολόψυχα στον νέο μας Μητροπολίτη να του δίνει δύναμη και φώτιση ο Θεός για το τόσο σημαντικό, κοινωνικό, πνευματικό και ποιμαντορικό έργο που αναλαμβάνει.

Άξιος!!!

Δήλωση ΝΟΔΕ Φθιώτιδας

Οι ευχές όλων μας είναι να ποιμάνει με σύνεση και αγάπη το ποίμνιο του, σε μία ιστορική Μητρόπολη, στον αρχιερατικό θρόνο της οποίας κάθισαν σπουδαίες μορφές της σύγχρονης Εκκλησίας μας.
Είμαστε πεπεισμένοι πως η μέχρι τώρα πορεία του νέου μας Μητροπολίτη, οι γνώσεις, η σεμνότητα και το εκκλησιαστικό ήθος με το οποίο πορεύεται, εγγυώνται την άρτια επιτέλεση του Θεάρεστου έργου του.
Η εποχή που διανύουμε στιγματίζεται από πολλαπλές προκλήσεις και η Εκκλησία αποτελεί διαχρονικά το στήριγμα του ελληνικού λαού και του έθνους.

Πάντα Άξιος Μητροπολίτη Φθιώτιδας κκ.Συμεών

Πάντα Άξιος.