Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

28 oktovriou

Δηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Μήνυμα του Υπουργού Οικονομικών, Βουλευτή Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία, Χρήστου Σταϊκούρα.

Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι μια κορυφαία στιγμή στην ιστορική διαδρομή του Ελληνικού έθνους.

Τιμούμε την επέτειο του ΟΧΙ.
Τιμούμε τον αγώνα των Ελλήνων του ‘40 κατά του φασισμού και του ναζισμού.
Τιμούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που πολέμησαν για την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, την εθνική και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, απέναντι σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού.

Οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους αγωνιστές, που με τον ηρωισμό και τη θυσία τους, επιβεβαίωσαν το ένδοξο παρελθόν του Ελληνισμού.
Το παράδειγμά τους αποτελεί φάρο για τις νέες γενιές.

Σήμερα, που η πατρίδα μας γυρίζει σελίδα, έχουμε χρέος να εργαστούμε όλοι μαζί, με πατριωτική συνείδηση και διδαγμένοι από το πνεύμα του ’40, για την πλήρη ανάταξη της χώρας.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες!

Ο Γιάννης Σαρακιώτης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

«Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί ένα ορόσημο Ελευθερίας και Δημοκρατίας. Είναι μία ευκαιρία υπενθύμισης της συλλογικής μας ευθύνης έναντι ενός ενδόξου παρελθόντος γεμάτου Ήρωες, γεμάτου με ανθρώπους οι οποίοι δε δίστασαν ούτε στιγμή να βροντοφωνάξουν ότι ο φασισμός δε χωρά σε αυτόν τον τόπο.

Όπως άλλωστε μεταλαμπάδευσαν σε ολόκληρο τον κόσμο αιώνες πριν και μετουσίωσαν σε παράδειγμα ζωής, οι Έλληνες τίμησαν μια ένδοξη παράδοση υψηλού αισθήματος ευθύνης και δημοκρατικής συνείδησης. Προς αυτό το κεκτημένο οφείλουμε να μείνουμε πιστοί και να το τιμούμε με αυταπάρνηση. Χρόνια Πολλά σε όλους!»

Νίκος Σταυρογιάννης


28 Οκτωβρίου 1940 – 28 Οκτωβρίου 2019

Σήμερα, είναι μια ημέρα μνήμης, αλλά και τιμής για όλους τους Έλληνες που μας υπενθυμίζει τη θέληση, την υπερηφάνεια, την αυταπάρνηση και την φιλοπατρία που επέδειξαν οι πρόγονοί μας.

Τιμούμε το έπος του ’40 και όλους εκείνους, που θυσίασαν τη ζωή τους για την εθνική αξιοπρέπεια και την ελευθερία. Η σημερινή μέρα είναι η απόδειξη ότι εμείς οι Έλληνες όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε κάθε δυσκολία, μπορούμε να προτάξουμε το συλλογικό συμφέρον και να κερδίσουμε ακόμα και τις πιο άνισες μάχες όταν διακυβεύονται οι αξίες και τα δίκαιά μας.

Είναι ιστορικό χρέος όλων μας και του καθενός ξεχωριστά, με πνεύμα σύμπνοιας και συνοχής, με αίσθημα ευθύνης, να συνεχίσουμε να δίνουμε τις πολλές και δύσκολες μάχες που μας περιμένουν, αποφασισμένοι, επιδεικνύοντας αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη, δίνοντας ελπίδα και προοπτική σ’ όλους και ιδιαίτερα στους νέους της πατρίδας.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες!