Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

oikonomou vouli111

Ερώτηση σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου.

Το Κ.Υ. Καμένων Βούρλων ιδρύθηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των 15.000 και πλέον κατοίκων του Δήμου οι οποίοι κατά την περίοδο Μαΐου-Οκτωβρίου υπερδιπλασιάζονται λόγω του ότι η περιοχή αποτελεί παραθεριστικό κέντρο.

Παρά το γεγονός ότι διαθέτει κτιριακές εγκαταστάσεις και ιατρικό εξοπλισμό, δεν έχει προσωπικό με αποτέλεσμα να παραμένει κλειστό.

Μάλιστα το εν λόγω Κέντρο Υγείας, την περίοδο 2010 έως 2014, υπολειτουργούσε με ιατρούς μετακινούμενους από γειτονικά Κέντρα Υγείας παρέχοντας τη βασική ιατρική φροντίδα εκτάκτως και όχι σε τακτική βάση και πάντοτε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του ΓΝ Λαμίας και των Κέντρων Υγείας της ευρύτερης περιοχής.

Με δεδομένα τα παραπάνω ο Γιάννης Οικονόμου ερωτά τον υπουργό Υγείας:

"Προτίθεται το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να στελεχωθεί και να τεθεί σε λειτουργία το Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων; Εάν ναι, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα της εν λόγω ενέργειας;

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η Κυβέρνηση έτσι ώστε η στελέχωση και η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων να μην αποδυναμώσει το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και τα Κέντρα Υγείας του Νομού Φθιώτιδας ως προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους;"