Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

79746876 444898112848984 2791404773016862720 n

Με ευρύτατη πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας το «Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής 2020».

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επενδύει σε ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο δράσεων και ενεργειών και θέτει ως προτεραιότητα τη μεγιστοποίηση της προβολής και την ανάδειξη του θεματικού τουριστικού προϊόντος τόσο στις διεθνείς αγορές όσο και στην εσωτερική αγορά.

Στόχος είναι η ποσοτική αύξηση και η ποιοτική αναβάθμιση του εισερχόμενου τουρισμού,  η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, η μείωση της εποχικότητας, η ενδυνάμωση των ήδη συνεργαζόμενων αγορών και το άνοιγμα νέων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και  Πολιτισμού Ηλίας Μπουρμάς, δήλωσε σχετικά:

«Επενδύουμε σε μια σειρά από ενέργειες προβολής και εξωστρέφειας  που θα αναδείξουν το τουριστικό, πολιτιστικό και γαστρονομικό πλούτο της Περιφέρειάς μας  και παράλληλα θα τονώσουν  την υπεραξία της περιφερειακής οικονομίας. Ο διεθνής ανταγωνισμός είναι  μεγάλος και ο τουρισμός ένα ευαίσθητο και συνάμα ευμετάβλητο προϊόν , καθημερινά εξελίξιμο. Τα ως άνω δεδομένα μας επιβάλουν να δουλεύουμε απόλυτα προσαρμοζόμενοι στους εκάστοτε όρους της παγκόσμιας τουριστικής  τάσης.

Τέλος θα ήθελα να επισημάνω ότι, το εν λόγω πρόγραμμα τουριστικής προβολής είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και απόλυτης συνέργειας με όλους τους φορείς και τις επαγγελματικές ενώσεις που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό και σύνθεσης προσεγγίσεων, καθώς σε αυτό ενσωματώσαμε και προτάσεις που κατατέθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τη μειοψηφία.»