Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

prosfiges

Δηλώσεις με αφορμή των εξελίξεων γύρω από τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στη Μαυρομαντήλα.

Δήλωση Νίκου Σταυρογιάννη

Ένα σύνθετο, δύσκολο πρόβλημα όπως αυτό της μετανάστευσης και των προσφυγικών ροών που απασχολεί όλη την Ευρώπη και όχι μόνο, γίνεται ακόμη πιο δυσεπίλυτο όταν πέραν της εργαλειοποίησης του από την Τουρκία, η πατρίδα μας έχει να αντιμετωπίσει, την έλλειψη συγκροτημένου και αποτελεσματικού σχεδίου από την πλευρά της κυβέρνησης. Αλλά, και την απουσία εθνικής στρατηγικής για ένα ζήτημα μείζονος σημασίας για την κοινωνία αλλά και την ίδια την πολιτεία.

Πρόχειρα, χωρίς την ύπαρξη σχεδιασμού, και χωρίς πρόβλεψη για το μέλλον, η κυβέρνηση φορτώνει τις τοπικές κοινωνίες με επιπλέον μεγάλα προβλήματα αρνούμενη να ακούσει τις δικές της θέσεις και προτάσεις.

Πιστή στο δόγμα αποφασίζουμε και υλοποιούμε για σας, χωρίς εσάς.

Μεταβιβάζοντας το πρόβλημα στους πολίτες και στις επιχειρήσεις.

Με οποιοδήποτε κόστος.

Θα το ανεχθούμε;

Ας αναλάβει ο καθένας από εμάς τις ευθύνες που του αναλογούν.

Δήλωση Γιάννη Σαρακιώτη

Μετά τη χθεσινή σύσκεψη-ενημέρωση των Βουλευτών Φθιώτιδας της Ν.Δ. και μόνο από τους «αρμόδιους», για την ώρα, Υπουργούς για το θέμα της δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην περιφερειακή της Μαυρομαντήλας, βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές.

- Ξανά με τον ίδιο αντιδημοκρατικό τρόπο.
- Ξανά χωρίς την πρόσκληση του μοναδικού Βουλευτή της αντιπολίτευσης.
- Ξανά χωρίς καμία δημόσια διαβούλευση και δυνατότητα έκφρασης της τοπικής κοινωνίας.
- Ξανά πίσω από κλειστές πόρτες για να μη γνωρίζουμε τι άποψη εξέφρασε κάθε ένας εκ των συμμετεχόντων.
Ο τρόπος, που η κυβέρνηση της Ν.Δ. χειρίζεται το εθνικό ζήτημα του προσφυγικού καταδεικνύει την πλήρη απαξίωση των αιρετών εκπροσώπων του νομού, μετατρέποντας αυτούς σε απλούς αγγελιοφόρους του Μεγάρου Μαξίμου, εμπαίζοντας την κοινή γνώμη η οποία αγωνιά, στοιχείο ενδεικτικό του μέλλοντος που επιφυλάσσει η κυβέρνηση για τη Φθιώτιδα.