Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

klopi caria

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου Φωκίδας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου Αιτωλοακαρνανίας, συνελήφθησαν στις 06-02-2020 στην ευρύτερη περιοχή του Ευπαλίου Φωκίδας, 2 ημεδαποί, ηλικίας 35 και 32 ετών.

Οι ανωτέρω κατηγορούνται για κλοπή και παραβάσεις νομοθεσιών περί όπλων και περί αλιείας.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο ήταν έμφορτο με μεγάλη ποσότητα ψαριών.

Συγκεκριμένα τόσο στο χώρο των αποσκευών του οχήματος, όσο και στο εσωτερικό αυτού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδια δεξαμενή από νάιλον και πάγο, καθώς και κουτιά από φελιζόλ και πλαστικό, που περιείχαν συνολικά (100) κιλά ψάρια, καθώς και δίχτυα και ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι.

Επιπλέον, πλησίον του σημείου εντοπισμού τους και επιμελώς κρυμμένο, βρέθηκε φουσκωτό σκάφος πάνω σε τρέιλερ, το οποίο ήταν ομοίως έμφορτο με 500 περίπου κιλά ψάρια, καλυμμένα με πάγο και κατασχέθηκαν.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου, οι ανωτέρω ποσότητες ψαριών είχαν αφαιρεθεί νωρίτερα από ιχθυοτροφική μονάδα της περιοχής, στην οποία και αποδόθηκαν.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν επίσης το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (το οποίο έφερε σύστημα ρυμούλκησης), καθώς και το φουσκωτό σκάφος, για το οποίο διερευνάται ο τρόπος κτήσης του.

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Άμφισσας.