Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

pyrosvestiki oikonomou 4Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαμίας πραγματοποίησε ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου.

Συναντήθηκε με τον Συντονιστή του επιχειρησιακού κέντρου δύο περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με έδρα τη Λαμία ,Υποστράτηγο Μάριο Αποστολίδη, τον Επικεφαλής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης (ΠΕΠΥΔ) Στερεάς Ελλάδας, Αρχιπύραρχο Σωτήρη Κορέλα, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Φθιώτιδας (ΔΙΠΥΝ Φ) Πύραρχο ΑνδρέαΜωράτη και τον Διοικητής της Π.Υ. Λαμίας Πύραρχο Θανάση Παπασταμούλη.

Ο Γιάννης Οικονόμου ενημερώθηκε από την τοπική ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τις προετοιμασίες και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο. Διαπιστώθηκε η ετοιμότητα και το υψηλό ηθικό  των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος ενώ σύντομα αναμένεται και η ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό με την τοποθέτηση των εποχικών πυροσβεστών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις συνέργειες με τους τοπικούς φορείς και στην ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι καθαρισμοί ιδιαίτερα των δασικών δρόμων.

Τέλος, όπως σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου, ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα για να αντιμετωπίζονται έκτακτες κρίσεις όπως διαπιστώθηκε πρόσφατα.

Η πολιτεία μεριμνά με τις ενέργειες της για την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος σε έμψυχο δυναμικό, σε υποδομές και σε μέσα ατομικής προστασίας ενώ πρόσφατα είχαμε την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας με σκοπό την ταχύτερη και πιο αποτελεσματική ανταπόκριση.

To radiomemory.gr χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.