Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

world blood donation day 01

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Λαμίας, αρωγός σε κάθε εθελοντική δράση, που σκοπό έχει την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020, θα πραγματοποιήσει, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Π.Ε. Φθιώτιδας στην Πλατεία Διάκου Λαμίας “Εορταστική Εθελοντική Αιμοδοσία” από ώρα 10:00 έως 13:00.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, που έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να εορτάζεται διεθνώς στις 14 Ιουνίου, έχει σαν στόχο να τιμήσει τον ανώνυμο Εθελοντή Αιμοδότη για την ανιδιοτελή προσφορά του.

Μια προσφορά που συμβάλει στην βελτίωση της υγείας των συνανθρώπων μας στην κοινότητα.

Τη φετινή χρονιά η ανάγκη να τιμήσουμε όλους τους Εθελοντές Αιμοδότες είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί μέσα σε δύσκολες συνθήκες πανδημίας, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης δεν δίστασαν να προσφέρουν το πολυτιμότερο δώρο στους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Η τακτική προσφορά αίματος είναι ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσουμε επάρκεια ασφαλούς αίματος τόσο σε κανονικές όσο και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης .

Τη φετινή χρονιά διεθνώς ο εορτασμός είναι αναγκαστικά προσαρμοσμένος στα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών.