Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

oikonomou vouli

Στη συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπ. Περιβάλλοντος που προωθεί την ηλεκτροκίνηση τοποθετήθηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου ενώ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε και στις αποκαλύψεις της «Καθημερινής» για την απόπειρα παρεμβάσεων στην έρευνα  για το Μάτι.

«Το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα είναι ένα ακόμη βήμα, είναι ένα ακόμα εργαλείο εφαρμοσμένης πολιτικής προκειμένου να δώσουμε απάντηση με περιεχόμενο στην ανάγκη αλλά και στην απαίτηση της κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων να αντιμετωπίσουμε την κρίση ή καλύτερα τις κρίσεις που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή» τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Γιάννης Οικονόμου.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στα οφέλη της ηλεκτροκίνησης και στις βασικές παρεμβάσεις που προωθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο μέσω του οποίου μεταξύ άλλων αποσαφηνίζεται το πλαίσιο λειτουργίας της ηλεκτροκίνησης στη χώρα, οργανώνεται και ρυθμίζεται σωστά η αγορά γύρω από τη φόρτιση, διευκολύνονται οι ΟΤΑ να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν στην ανάπτυξη της νέας αυτής αγοράς.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Γιάννης Οικονόμου τοποθετήθηκε για τις αποκαλύψεις της «Καθημερινής» σχετικά με την απόπειρα παρεμβάσεων εκ μέρους του πρώην αρχηγού της πυροσβεστικής στον πραγματογνώμονα που όρισε η δικαιοσύνη για την τραγωδία στο Μάτι:

«Θα μου επιτρέψετε κλείνοντας μια αναφορά σε ένα ζήτημα που δεν συνδέεται με το νομοσχέδιο, σχετίζεται φυσικά με το περιβάλλον αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Αναφέρομαι στις συγκλονιστικές, στις σοκαριστικές αποκαλύψεις για την απόπειρα παρεμβάσεων εκ μέρους του πρώην αρχηγού της πυροσβεστικής στον πραγματογνώμονα που όρισε η δικαιοσύνη για την τραγωδία στο Μάτι.

Θα ξεκινήσω λίγο ανάποδα. Αύριο στην αίθουσα αυτή θα ακούσουμε και θα αποφασίσουμε επί των πορισμάτων των κομμάτων για την υπόθεση του κ Παπαγγελόπουλου. Παράλληλα ξετυλίγεται ένα κουβάρι αποκαλύψεων για ένα μηχανισμό που με όχημα το κράτος επιδίωκε τη χειραγώγηση θεσμών αλλά και ανθρώπων προς όφελος κάποιου μαγαζιού. Όλα αυτά φυσικά είναι πάρα πολύ σοβαρά και απολύτως απαράδεκτα για μια κοινοβουλευτική Δημοκρατία και για μια ελεύθερη κοινωνία. Δεν μπορούμε να τα προσπεράσουμε, αλλά με μέτρο και ευθύνη πρέπει να αφήσουμε την Δικαιοσύνη που βγαίνει και η ίδια βαρύτατα τραυματισμένη από αυτές τις αποκαλύψεις να κάνει το καθήκον της.

Όμως κυρίες και κύριοι βουλευτές κατά την άποψη μου όλα αυτά ωχριούν μπροστά στο κυνισμό και την ύβρι που διαπράττει ο πρώην αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος στην απόπειρα εκβίασης του πραγματογνώμονα.

Χάθηκαν στο Μάτι 102 άνθρωποι και οι ‘οδηγίες’ του πρώην αρχηγού είναι « φτιάχτο απλά και ας σε περάσουν για κουτό..πέντε πραγματάκια: Άνεμοι, καύσιμος ύλη . μείξη πεύκων με σπίτια, δόμηση αναρχική, αυθαίρετη, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά μέσα σε μια ώρα να φύγει…

Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν την ντροπή αλλά και την οργή που πρέπει να νιώθουμε σαν πολιτικοί και ανθρώπινα όντα και μοναδική περίπτωση εξιλέωσης είναι να απαιτήσουμε και να διασφαλίσουμε όλοι μας συνολικά την παραδειγματική απόδοση δικαιοσύνης.»