Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

3

Η πρόσφατη πανδημική κρίση και ο περιορισμός των μετακινήσεων οδήγησε τους περισσότερους να βάλουν στην καθημερινότητα τους τρόπους άθλησης, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο, επιλέγοντας  γνωστές ή λιγότερο γνωστές διαδρομές.

Ο Δήμος Λαμιέων, πιστός στη συμμετοχική διαδικασία και στο πνεύμα του διαλόγου, ζήτησε από τους δημότες του να σχεδιάσουν και να προτείνουν διαδικτυακά, τη δική τους αγαπημένη διαδρομή, τον αγαπημένο τους περίπατο, ώστε να διαμορφώσουμε, όλοι μαζί, να ομορφύνουμε και να απολαύσουμε τις «Δικές μας διαδρομές…!»

Σήμερα, λίγους μήνες μετά, η προσπάθεια καταγραφής, εντοπισμού και ανάδειξης έφτασε στην τελική της φάση. Περισσότερες από 160 προτάσεις υποβλήθηκαν, ιεραρχήθηκαν και προκρίθηκαν για παρεμβάσεις αναβάθμισης.

Η διαδρομή που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ξεκινάμε άμεσα τη διαμόρφωσή της, βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πόλης. Αποτελεί συνέχεια της οδού Αγ. Παρασκευής, που διασχίζει κάθετα, μέσω υπόγειας διάβασης, την ΕΟ Λαμίας-Λάρισας και συνεχίζει ως χωματόδρομος, ήπιας κυκλοφορίας, παράλληλα του ποταμού Ξηριά και του παλαιού «μυλαύλακα» καταλήγοντας στο παλιό υδραγωγείο της πόλης.

Έχει μήκος περίπου 1,4 χλμ., μέσο πλάτος 3,50 μ. κι αποτελεί τμήμα υφιστάμενου αγροτικού - δασικού δρόμου, ήπιας κυκλοφορίας. Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζουμε αφορούν σε έργα ήπιας μορφής που δεν διαταράσσουν το περιβάλλον, αλλά προσθέτουν χρηστικές ανέσεις σε επισκέπτες και περιπατητές.

Το έργο ήδη είναι σε φάση εκτέλεσης από τη Δ.ΕΥ.ΑΛ. και αναμένεται την άνοιξη να  αποδοθεί στους δημότες μας.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε  σχετικά :

«…… Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας, ανακαλύπτουμε μαζί τις μεγάλες και μικρές ομορφιές της πόλης μας, τις αναδεικνύουμε, τις βελτιώνουμε και τις αποδίδουμε στους συμπολίτες μας για να τις απολαύσουν. Η προσπάθειά μας θα είναι διαρκής και άοκνη για ένα Δήμο όπως τον ονειρευτήκαμε !!!…..»