Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Μέτρα κατά της πετρελαιοκίνησης, τα οποία δρομολογούνται για το επόμενο χρονικό διάστημα, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης,

Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης.


Σε συνέντευξή του υποστήριξε πως τα πετρελαιοκίνητα οχήματα είναι τα πιο επικίνδυνα και τα πλέον ρυπογόνα.


Τόνισε μάλιστα πως το ένα κράτος-μέλος μετά το άλλο λαμβάνουν μέτρα κατά της πετρελαιοκίνησης, καθώς οι εκπομπές μικροσωματιδίων αποτελούν κίνδυνο-θάνατο για την υγεία των πολιτών.
Οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του αυτοκινήτου εξηγούν πως τα νέα μοντέλα δεν παράγουν ρύπους και είναι φιλικά προς το περιβάλλον.


Η αγορά του αυτοκινήτου δέχτηκε εξαιτίας της κρίσης ένα μεγάλο πλήγμα. Τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών τόσο για τον φόρο πολυτελείας στα ΙΧ μεγάλου κυβισμού και το πράσινο χαράτσι στα πετρελαιοκίνητα δημιούργησαν νέα αναστάτωση στον κλάδο.


Μετά τον θόρυβο που προκάλεσαν τα δημοσιεύματα ο υπουργός προχώρησε σε διάψευση.
Ουδέποτε μίλησα για νέους φόρους ή τέλη στην πετρελαιοκίνηση, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.


Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Τσιρώνης πιστεύει και ανέλυσε πολιτικά την ανάγκη για μετάβαση σε μία οικονομία με λιγότερη εξάρτηση από το πετρέλαιο, στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, σε συνδυασμό με τις ευρωπαϊκές πολιτικές για τα επόμενα χρόνια.

Πηγή:lamiastar.gr