Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

oikonomou orkomosia

Ένα νέο ξεκίνημα στον πιο νευραλγικό και παραγωγικό κλάδο της χώρας μας, αυτό του Αγροτικού Τομέα είναι γεγονός και επίσημα σήμερα μετά την ορκωμοσία της Νέας Κυβέρνησης.

Τα ηνία της διαχείρισης του Χαρτοφυλακίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης περνούν στα χέρια του συντοπίτη μας Υφυπουργού κ. Γιάννη Οικονόμου.

Ενός Ανθρώπου που η ενασχόλησή του με τα αγροτικά θέματα και όχι μόνο, υπήρξε από τα φοιτητικά του χρόνια μιας και που είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η μέχρι τώρα πορεία του σηματοδοτεί αυτό που λέμε: "ο Κατάλληλος Άνθρωπος στην κατάλληλη θέση".

Οι προσδοκίες είναι πολλές για τον Αγροτικό κόσμο και ειδικότερα της Φθιώτιδας μια και που ο σημερινός Υφυπουργός είναι καθ' ομολογίαν της κοινής γνώμης, ένας από τους πιο ειλικρινής και αληθινούς βουλευτές.

Διαβάζοντας το τελευταίο βιβλίο που εξέδωσε διαπιστώνει κανείς ότι στις προτεραιότητες του είναι να δώσει τα κατάλληλα εφόδια στον Αγροτικό και Παραγωγικό ιστό της χώρας μας, έτσι ώστε να δούμε επιτέλους την Πολιτική και στον Αγροτικό τομέα "Αλλιώς".

Μακριά από αγγυλώτητες και κατάλοιπα του παρελθόντος. Πλέον είναι η κατάλληλη στιγμή τα λόγια θα γίνουν πράξη. Η Ηλεκτρονική μας εφημερίδα εύχεται ολόψυχα στον νέο Υφυπουργό Καλή Δύναμη και Υγεία στην επίτευξη του έργου του.

Δείτε παρακάτω την δήλωση του νέου μας Υφυπουργού κ. Γιάννη Οικονόμου:

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την τιμή αλλά και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου, αναθέτοντάς μου τα καθήκοντα του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αρμοδιότητα την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Με όλες τις δυνάμεις μου, πλήρως αφοσιωμένος στα καθήκοντά μου, με οδηγό τις προγραμματικές μας δηλώσεις και το σημαντικό έργο που έχει συντελεσθεί , από τους δύο Υπουργούς κ. Βορίδη και κ. Σκρέκα, θα τιμήσω την εμπιστοσύνη του Προέδρου, στο πρόσωπο μου.

Στόχος είναι με την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων να οικοδομήσουμε ένα μοντέλο ελληνικής γεωργίας ανθεκτικό στα προβλήματα και στις απειλές με έμφαση στην ποιότητα και την αύξηση της παραγωγής και κεντρική επιδίωξη την αύξηση του εισοδήματος των Ελλήνων παραγωγών. Να προχωρήσουμε σε συνέργειες με εταιρείες που εξυπηρετούν το κλάδο με τα προϊόντα τους και φυσικά με την βιομηχανία τροφίμων. Να ενσωματώσουμε την καινοτομία και να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια, έτσι ώστε ο πρωτογενής τομέας να αποκτήσει ισχυρό αποτύπωμα στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας μας.

Είμαι βέβαιος ότι με τον νέο Υπουργό, τον κύριο Σπήλιο Λιβανό και την Υφυπουργό κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, τους γενικούς γραμματείς και το στελεχιακό δυναμικό του Υπουργείου δουλεύοντας ομαδικά θα ανταποκριθούμε στους στόχους μας.

Τέλος αυτή την ώρα της ευθύνης αλλά και της προσωπικής χαράς θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, τους συνεργάτες μου και κυρίως τους πατριώτες μου από την Φθιώτιδα που με στήριξαν και έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου".