Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

ακροπολις 1

Ο εθνικός μας αγώνας, το «Ράλλυ των Θεών» στη «γραμμή εκκίνησης», στην Ελλάδα και τη Φθιωτική Γη συμπληρώνοντας 70 συναρπαστικά και επετειακά χρόνια ιστορίας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό με μοναδικές στιγμές συγκίνησης και απόλαυσης για τους φίλους των τεσσάρων τροχών.

Η διεξαγωγή του 70ου Rally Acropolis 2023, όπως επισημάνθηκε στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα  ξεκινάει, με τον πήχη να ανεβαίνει ακόμη ψηλότερα στις 7 Σεπτεμβρίου, με την πανηγυρική εκκίνηση κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και τη διεξαγωγή της υπερειδικής διαδρομής στην Πλατεία Νερού.

Τη σκυτάλη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally παίρνει το Λουτράκι και στη συνέχεια το «κυρίως μενού» όπου μεταφέρεται στη Λαμία, στα θρυλικά στα βουνά της Φθιωτικής γης αλλά και το Service Park για μια ακόμη χρονιά στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, το «στρατηγείο» των κορυφαίων πληρωμάτων συγκεντρώνοντας τα μεγαλύτερα ονόματα της διοργάνωσης.

Η Λαμία «πρωταγωνίστρια» αλλά και «πολύπειρη» σε μια ακόμη κορυφαία διοργάνωση, σε ένα «μωσαϊκό» αθλητικής, πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης που διαφημίζει τη Στερεά Ελλάδα και τη χώρα μας παγκοσμίως

Στη παρουσίαση του «ΕΚΟ Rally Acropolis 2023» που έγινε εχθές την 27η Ιουλίου στον Πλωτό Χώρο «PLOES» στο Παλαιό Φάληρο εκ μέρους του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Κυροδήμος και ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Φώσκολος.

Στο χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Λαμιέων Παναγιώτης Φώσκολος τόνισε χαρακτηριστικά: «…Κυρίες και κύριοι Υπουργοί,

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,

Εκ μέρους του Δημάρχου Θύμιου Καραΐσκου, που οι χθεσινές πυρκαγιές τον υποχρεώνουν να βρίσκεται στη Λαμία, χαιρετίζω την σημερινή εκδήλωση που σηματοδοτεί την  έναρξη του «Ράλλυ Ακρόπολις». 

Κυρίες και κύριοι,

Όπως γνωρίζετε, το 2022 για δεύτερη συνεχή χρονιά, η διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις, του Ράλι των Θεών, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, κατά κοινή ομολογία. Τόσο στη διάρκεια των αγωνιστικών ημερών, όσο και με τις παράλληλες εκδηλώσεις που «έτρεξαν» την ίδια περίοδο στις πόλεις της χώρας μας, το φίλαθλο κοινό απόλαυσε το μηχανοκίνητο σπορ σε όλη του την έκταση.

Με την άριστη καθοδήγηση της Κυβέρνησης δια του αρμόδιου Υφυπουργού και της Οργανωτικής Επιτροπής η χώρα μας έλαμψε ξανά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WRC και όλοι μαζί αφήσαμε τις καλύτερες εντυπώσεις, αποσπώντας συγχαρητήρια από : Ομάδες, Κατασκευαστές, Στελέχη της FIA, WRC Promoter και Χορηγούς, ικανοποιώντας ασφαλώς και τις δεκάδες χιλιάδες των θεατών που βρέθηκαν στα βουνά για να δουν από κοντά τη μεγάλη επιστροφή του εθνικού μας αγώνα.

Γι’ αυτή την άρτια διοργάνωση, χρειάστηκε από όλους, ένας πολύ μεγάλος αγώνας προετοιμασίας, με πολλές απαιτήσεις. Κι ανταποκρίθηκαν άπαντες άψογα. Όλοι μας το πιστέψαμε και τα καταφέραμε με σκληρή δουλειά. Κι είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι για τη διαφήμιση της χώρας μας – ξανά - σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Αυτή η πολύμηνη δουλειά ανταμείφθηκε: το άρτιο αποτέλεσμα του Ράλλυ Ακρόπολις αξιολογήθηκε ήδη από τη FIA και τον Promoter. Μας εμπιστεύονται πια, είδαν τα αποτελέσματα και είναι πλέον γεγονός η ένταξη του αγώνα και στο ημερολόγιο του 2023 και μάλιστα το Κέντρο Αγώνα για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα φιλοξενηθεί στην καρδιά της Ελλάδας, στη Λαμία και στον ιστορικό χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης.

Δεν θα αναφερθώ στα πολλά κι επιμέρους οφέλη που άφησε η διοργάνωση. Άλλωστε ακούσαμε στο πρόσφατο συνέδριο τα εντυπωσιακά στατιστικά μεγέθη από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε. Αποτελέσματα που επιβεβαιώνουν τη δική μας, μικρής έκτασης και σε τοπικό επίπεδο, έρευνα που πραγματοποιήσαμε ως Δήμος Λαμιέων: τη μεγάλη αποδοχή πολιτών κι επιχειρήσεων του σπουδαίου αυτού γεγονότος. Ο κόσμος διψάει για θέαμα, αναζητά διέξοδο, έχει ανάγκη να συμμετέχει σε διοργανώσεις όπως το Ράλλυ Ακρόπολις.

Ράλλυ Ακρόπολις, λοιπόν, και φέτος !

Για εμάς στο Δήμο Λαμιέων το Ράλλυ Ακρόπολις δεν τέλειωσε ποτέ.

Ήδη από την επόμενη της ολοκλήρωσης του αγώνα, ξεκινήσαμε την προετοιμασία του επόμενου αγώνα ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν και όποτε αυτό απαιτηθεί.

Με σύμμαχο την αναγνώριση από Ομάδες, Κατασκευαστές, Χορηγούς και Promoter, την εμπειρία της διοργάνωσης τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά πάνω απ’ όλα την αποδοχή του κόσμου, υλοποιούμε ήδη το σχεδιασμό μας σε τρείς άξονες: άρτιες και ασφαλείς υποδομές του Κέντρου Αγώνα, παράλληλες εκδηλώσεις για να κρατηθεί το ενδιαφέρον αμείωτο και μια ζεστή - ευγενική φιλοξενία με υψηλό επίπεδο υπηρεσιών από την τοπική μας κοινωνία.

Ολοκληρώνοντας, επιτρέψτε μου να εκφράσω δημόσια τα συγχαρητήριά μου για την ανάληψη των καθηκόντων του στον συμπατριώτη μας  κ. Υπουργό αλλά και τις ευχαριστίες μου για την εμπιστοσύνη που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα, από όποιο πόστο κι αν υπηρέτησε, στη Λαμία και τη Στερεά Ελλάδα.

Δηλώνω δε άλλη μια φορά την ετοιμότητα του Δήμου Λαμιέων για την άρτια φιλοξενία του αγώνα τον Σεπτέμβριο, συμβάλλοντας στον εορτασμό των εβδομήντα (70) χρόνων ζωής του Ράλλυ Ακρόπολις.

Κυρίες και κύριοι η Λαμία δηλώνει έτοιμη για το Ράλλυ Ακρόπολις του 2023, μια διοργάνωση που υποσχόμαστε ότι θα είναι καλύτερη από ποτέ.

Σας ευχαριστώ...».

Περισσότερα...