Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

05a977f75c8bd421cf67e35678973f79 XL 0

Η Ε.Μ.Υ. εξέδωσε  Έκτακτο Δελτίο ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ.

Επιδείνωση του καιρού από την Δευτέρα 03-02-2025 από τα δυτικά προς τα ανατολικά με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Από την Τρίτη 04-02-2025 θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι στα ανατολικά και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση το επόμενο τριήμερο.

Πιο αναλυτικά:

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται την Δευτέρα 03-02-2025 μέχρι και το απόγευμα στο Ιόνιο (κυρίως περιοχή Κεφαλονιάς - Ζακύνθου) και τη δυτική Πελοπόννησο.

Από αργά το απόγευμα της Δευτέρας 03-02-2025 μέχρι και το πρωί της Τρίτης 04-02-2025 στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Από τις προμεσηβρινές ώρες της Τρίτης 04-02-2025 στις Κυκλάδες, και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Τοπικά θυελλώδεις ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι προβλέπονται την Τρίτη 04-02-2025 από νωρίς το πρωί και μέχρι και το απόγευμα στη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες και πρόσκαιρα στην ανατολική Θεσσαλία και την Εύβοια.

Από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή θα διατηρηθούν οι θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία την Τρίτη 04-02-2025 θα σημειώσει πτώση από τα βόρεια της τάξεως των 6 με 7 βαθμών Κελσίου και την Τετάρτη 05-02-2025 θα υποχωρήσει και άλλο σε όλη τη χώρα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του φαινομένου θα γίνεται στα τακτικά και τυχόν έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr.

Για  πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου και για ενημέρωση καιρού οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.astynomia.gr & www.hnms.gr  

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας https://civilprotection.gov.gr/