Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Η 1η Οκτωβρίου, που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία, σκοπό έχει απ’ την μια πλευρά να τιμήσει τους συμπολίτες μας που έδωσαν, κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, το δικό τους αγώνα για καλύτερη ζωή και απ’ την άλλη να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία και την πολιτεία για την αξιοπρεπή διαβίωση τους.


Ως Δήμος Λαμιέων, παρά τις πολύ μεγάλες περικοπές που δέχεται η αυτοδιοίκηση, προσπαθούμε καθημερινά μέσα από ουσιαστικές δομές και δράσεις να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας, ιεραρχώντας με αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης τις προτεραιότητες μας. Με τη λειτουργία των ΚΑΠΗ συμβάλλουμε στη βελτίωση της καθημερινής ζωής και στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους. Με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στηρίζουμε τους ανήμπορους και μοναχικούς συμπολίτες μας.
Με την πίεση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Δήμοι δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε αγώνα για να διατηρήσουμε τις δομές για τη στήριξη των ηλικιωμένων συμπολιτών μας, οι οποίοι σήμερα έχουν περισσότερο από ποτέ ανάγκη τη φροντίδα μας.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαμιέων

Περισσότερα...