Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Πόση τελικά θα είναι η συνολική επιχορήγηση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας το 2015 ερωτά τον Υπουργό υγείας ο βουλευτής φθιώτιδας της ΝΔ Χρήστος Σταικούρας με ερώτηση  που κατέθεσε στην Βουλή .

Οπως επισημαίνει  στην ερώτηση του <<Το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, το 2015, παρουσιάζει πολλά, μεγάλα, διευρυνόμενα και διογκούμενα, οικονομικά και διοικητικά, προβλήματα.
Ενδεικτικά, συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς Διοίκηση και Γραφείο Υποδιοίκησης της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
Ενώ, η χρηματοδότηση από ελλιπής έχει γίνει ελάχιστη.


Συγκεκριμένα, το Νοσοκομείο επιχορηγήθηκε με 2,5 εκατ. ευρώ κατά το 1ο εξάμηνο του 2015, ποσό που αντιστοιχεί στο 38% της αντίστοιχης περυσινής επιχορήγησης.
Μάλιστα, όπως προκύπτει από έγγραφο του εκτελούντα χρέη Διοικητή προς την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, της 14ης Οκτωβρίου 2015, η επιπλέον κατανομή πιστώσεων του Προϋπολογισμού του 2015 για τα Νοσοκομεία της εν λόγω ΥΠΕ, είναι άνιση, άδικη και μη ορθολογική όσον αφορά στο Γενικό Νοσομομείο Λαμίας.
Με αποτέλεσμα, να προβλέπεται επιπλέον επιχορήγηση με ποσό μόλις 700.000 ευρώ για το Νοσοκομείο, από ένα συνολικό προς κατανομή ποσό ύψους 12.000.000 ευρώ.  >>

Ο βουλευτής Φθιώτιδας ζητά να ενημερωθεί για τις ενέργειες  που προτίθεται να προβεί  το Υπουργείο ώστε να αντιμετωπισθούν τα μεγάλα προβλήματα που εμφανίζει σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας,με ποιά κριτήρια έγινε η κατανομή των πιστώσεων στα Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ και  ποιό είναι το παραγόμενο έργο και οι δείκτες αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας των Νοσοκομείων της 5ης ΥΠΕ τα τελευταία 3 χρόνια.

Περισσότερα...