Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης


Κατά  πλειοψηφία  εγκρίθηκε απο το περιφερειακό συμβούλιο Στερεάς  το χωροταξικό σχέδιο καθώς εκφράστηκαν ενστάσεις και διαφωνίες κυρίως απο την ελάσσονα μειοψηφία .Οι σύμβουλοι τοποθετήθηκαν με στόχο την γενικότερη ανάπτυξη ενός τέτοιου σχεδιασμού για ολόκληρη την περιφέρεια εκφράζοντας στην πλειοψηφία τους   ενστάσεις  για το γεγονός ότι ο χαρακτήρας του περιφερειακού συμβουλίου  απέναντι στον σχεδιασμό είναι γνωμοδοτικός  χωρίς στην ουσία να μπορεί να σχεδιάσει κάτι αφού είναι σχεδιασμός τους κράτους

. Τον γνωμοδοτικό χαρακτήρα  επεσήμανε κλείνοντας την συζήτηση και ο περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης σημειώνοντας ότι η περιφέρεια  στο συγκεκριμένο θέμα ακολουθέι το μοντέλο του κράτους . Ο κύριος Μπακογιάννης για αυτό το λόγο πρότεινε να γίνει νέα συνεδρίαση για το θέμα όταν το υπουργείο καταλήξει στα σχέδια  του και να πάρει θέση η περιφέρεια , πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή . Λίγο νωρίτερα ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε πως η περιφερειακή συνείδηση και συνοχή βγήκε ισχυρή μέσα απο τις τοποθετήσεις των συμβούλων εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του , όπως ειπε χαρακτηριστικά , για την ομάδα και τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου . << Κάποιοι φοβήθηκαν ότι θα ξυπνήσουμε έριδες και οι τοπικισμοι θα σηκώσουν κεφάλι >> τόνισε χαρακτηριστικά για να συνεχίσει << αλλά αυτό δεν έγινε σήμερα εδώ >>
Λίγο νωρίτερα ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραίσκος είχε τονίσει προς τα μέλη του συμβουλίου πως οι μάχες δίνονται συνολικά γιατί το σώμα της περιφέρειας όταν πονά , πονά παντού .ο κύριος Καραίσκος δήλωσε πως ακούστηκαν ακραίες φωνές με υπερβολικά μεγέθη και ανάδειξη ανύπαρκτων φαινομένων αλλά αυτά δεν αρμόζουν σε έναν τέτοιο διάλογο .
Κατά του χωροταξικού σχεδιασμού τάχθηκαν οι κ.κ Ζούμπος και Γκικόπουλος καθώς και η κ. Ντούρου οι οποίοι έκαναν λόγο πολιτικές που εκφράζονται για τους λίγους και όχι για τον λαό .
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Νίκος Στουπής εξέφρασε τις επιφυλάξεις του δηλώνοντας ότι δεν εκφράζονται σαφείς προτεραιότητες κάνοντας λόγο για αοριστία  και αναφέρθηκε  σε λειψή , παρουσίαση θεμάτων του πρωτογενή τομέα .       

Περισσότερα...