Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης


Στο υπουργείο εργασίας  κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής αλληλεγγύης  απευθύνεται η πανελλήνια ομοσπονδία εργατοτεχνιτών για τις 5 απολύσεις στην επιχείρηση <<ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες >> και ζητά άμεσα τριμερή συνάντηση για το θέμα προκειμένου να βρεθεί μια λύση . Στην επιστολή της η ομοσπονδία αναφέρεται σε όλες τις κινήσεις που έχουν γίνει απο την διοίκηση  εις βάρος των εργαζομένων με απειλές και καθυστέρηση οφειλής των δεδουλευμένων .

Παράλληλα όπως επισημαίνει οι εργαζόμενοι που έχουν οδηγηθεί στην έξοδο κατά διαστήματα είναι κατά σύμπτωση  οι ίδιοι που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων .
Η επιστολή αναφέρει χαρακτηριστικά : << Tην ώρα που όπως ισχυρίζεται η εργοδοσία δεν έχει να πληρώσει, κάνει πρόσληψη ιχθυολόγου στη θέση της συναδέλφου που βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας.
Από το 2008 η εταιρία καθυστερεί την καταβολή της μισθοδοσίας, αρχικά για 3-5 ημέρες, ενώ προοδευτικά η καθυστέρηση από μισθοδοσία σε μισθοδοσία έφτασε και τις 100 ημέρες.
Το 2012 έγιναν μειώσεις κάτω από τρομοκρατικά διλήμματα τύπου «υπογράψτε τη μείωση για να πληρώνεστε».
Παρεποδίζεται η συνδικαλιστική δράση καθώς όσοι πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων στοχοποιήθηκαν και είτε απολύθηκαν, είτε δέχονται εργοδοτική τρομοκρατία προκειμένου να σταματήσουν αυτή τους τη δράση και υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.
Η πανελλήνια ομοσπονδία ζητά :
1. Την άμεση ανάκληση των απολύσεων καθώς έγιναν τρομοκρατικά λόγο της συνδικαλιστικής δράσης που ανέπτυξαν οι συνάδελφοι.
2. Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών.
Επίσης, παρακαλούμε όπως καλέσετε την εργοδοσία να προσκομίσει στη συνάντηση τις βεβαιώσεις οφειλόμενων καθώς δεν τις προσκομίζει στους συναδέλφους παρά το ότι έχει δεσμευτεί, ακόμα και στη συνάντηση στο υπουργείο, ότι θα το κάνει.
                                          

Περισσότερα...