Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Με την Επέτειο της Ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου τιμούμε μία ένδοξη περίοδο της Ελληνικής ιστορίας,  τονίζει στην δήλωσή του ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Χρήστος Σταικούρας  προσθέτοντας <<Αποτίουμε φόρο τιμής στους Αγωνιστές του Γοργοποτάμου, στους Αγωνιστές της Ενωμένης Εθνικής Αντίστασης, σε όλους όσους αγωνίστηκαν κατά των ναζιστικών και φασιστικών δυνάμεων.

Τιμούμε την αυτοθυσία τους, το παράδειγμά τους και εκφράζουμε σε όλες και σε όλους, Αγωνίστριες και Αγωνιστές, την αναγνώριση, το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας. Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου έχει αναγνωριστεί ως μία από τις σημαντικότερες αντιστασιακές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου . Είναι γεγονός ότι ο αγώνας των Ελλήνων, με τις μεγάλες απώλειες σε ανθρώπους και υλικούς πόρους, επηρέασε σημαντικά και θετικά την εξέλιξη του πολέμου.

Αυτή τη μεγάλη συμβολή της χώρας μας υπέρ της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, οφείλει διαρκώς να θυμάται η Ευρωπαϊκή και η παγκόσμια κοινότητα. Όπως πρέπει να θυμούνται και τις οφειλές, από τις προσδιορισμένες, πλέον, γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο. Είναι γεγονός ότι η χώρα μας, όπως θα έκανε κάθε χώρα με σεβασμό στην ιστορία της, για πρώτη φορά, κατά τα έτη 2013 και 2014, ολοκλήρωσε τη συλλογή, την κωδικοποίηση και την καταγραφή του ιστορικού αρχειακού υλικού, προχώρησε στον ποσοτικό προσδιορισμό των αξιώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, τεκμηριώνοντας έτσι τις εθνικές της διεκδικήσεις.

Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, έχουμε χρέος να αποδειχθούμε αντάξιοι του μηνύματος της ηρωικής πράξης της 25ης Νοεμβρίου του 1942. Με σχέδιο, εθνική ενότητα και κοινωνική συνοχή, να πετύχουμε την ισχυροποίηση και ανοδική πορεία της χώρας στο σύγχρονο ανταγωνιστικό κόσμο. >>