Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου τιμήθηκε η επέτειος της ενωμένης εθνικής αντίστασης στο μνημέιο στην γέφυρα του Γοργοποτάμου . Είναι η πρώτη φορά που πρόεδρος της Δημοκρατίας παρευρίσκεται στον εορτασμό της ανατίναξης της γέφυρας στέλνοντας μήνυμα ομοψυχίας και ενότητας σε όλους τους έλληνες για να ξαναβρεί η Ελλάδα την αξιοπρέπειά της .

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε στο μνημέιο οδικώς και ενώ είχαν προηγηθεί οι αφίξεις όλων των επισήμων και έγινε πρώτα δεκτός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Νικόλαο ασπαζόμενος το Ιερό Ευαγγέλιο και έχοντας έναν μικρό διάλογο μαζί του σε ευχάριστο κλίμα .Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρέτησε τους επισήμους ενώ στην συνέχεια της εκδήλωσης και πριν καταθέσει στεφάνι στο μνημέιο κατευθύνθηκε και χαιρέτησε τα μέλη των αντιστασιακών οργανώσεων έχοντας να πει ένα καλό λόγο με τον καθένα .

<< Η ιστορία θα είναι αμείλικτη αν δεν διδαχθούμε όσα πρέπει από την εμβληματική μάχη του Γοργοποτάμου , επικό επίτευγμα της Ενωμένηςεθνικής Αντίστασης , αλλά και εκείνα που δυστυχώς επακολούθησαν μετάτην ηρωική απελευθέρωση από την ναζιστική και φασιστική κατοχή >> τόνισε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και πρόσθεσε << το δίδαγμα της ανατίναξης είναι ένα . Με αρραγή ενότητα οφείλουμε , πιστοί στα μεγάλα και ανεξίτηλα ιδανικά του Έθνους να επιδιώξουμε τους στόχους οι οποίοι θα οδηγήσουν με ασφάλεια της Ελλάδα μας και τον Λαό μας στον δρόμο της δημιουργίας και του μέλλοντος που μας αρμόζει κατά τον ιστορικό προορισμό μας . >>

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρέτησε τους ηλικιωμένους που παρευρέθησαν στον εορτασμό ενώ ακόμη και όταν έφευγε λίγο πρι μπει στο αυτοκινητό του και του μίλησαν δύο ηλικιωμένοι ο κύριος Παυλόπουλος είπε χαρακτηριστικά ,,Σας ευχαριστώ για όσα έχετε κάνει . Ειλικρινά για όσα έχετε προσφέρει .>> Ξεχωριστή και συγκινητική ήταν η στιγμή που συνομίλησε με τον Καπετάν Ερμή  το πρωτοπαλίκαρο του Άρη Βελουχιώτη εκφράζοντας τον θαυμασμό του για το θάρρος  του  και τον αγώνα του .

           

   

  

Περισσότερα...