Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, στέλνει το δικό του μήνυμα για την ολοένα και αυξανόμενη διάσταση που έχει αποκτήσει η κακοποίηση των γυναικών στο εργασιακό, οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον.

 

Στη Ελλάδα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, σε ένα επιθετικό περιβάλλον εργασίας, αβεβαιότητας και ανεργίας τα όλο και υψηλότερα ποσοστά κακοποίησης των γυναικών προκαλούν τρόμο και αγανάκτηση.

Η βία αποτελεί μια από τις σοβαρότερες μορφές απαξίωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Το γεγονός της μη καταγγελίας της κακοποίησης δεν συνάδει με την μη ύπαρξη της. Όσο παραμένουμε σιωπηλοί απέναντι σε αυτό το μέγιστο κοινωνικό ζήτημα, το ενσωματώνουμε εκούσια ή μη στα δεδομένα της κοινωνίας μας.

Το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας αγωνίζεται και στηρίζει  τον κοινωνικό αγώνα για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων γι’ αυτό και λειτούργησε Δομή Ισότητας από 2012 έως 2014 και εξακολουθεί να παρέχεται συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη   από εθελόντρια ψυχολόγο, και καλεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους  να καταγγέλλουν και να μη σωπαίνουν σε  κάθε φαινόμενο κακοποίησης και βίας. Όλοι μαζί πρέπει  να διεκδικήσουμε το σεβασμό της γυναίκας και την προστασία των δικαιωμάτων της.

Περισσότερα...