Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Άπραγοι έφυγαν από τα γραφεία του ΟΓΑ στη Λαμία σήμερα το πρωί οι αγρότες της Φθιώτιδας οι οποίοι θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τις νέες εισφορές οι οποίες είναι αυξημένες κατά 12% περίπου στις περισσότερες περιπτώσεις .

Αντιπροσωπεία αγροτών βρέθηκε στα γραφεία του οργανισμού για να ζητήσει την μείωση των εισφορών και συναντήθηκε με τον διοικητή του οργανισμού ο οποίος όμως δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία μείωση στην παρούσα φάση και κάλεσε τους αγρότες να μπουν στην ρύθμιση για την αποπληρωμή των εισφορών τους καθώς απέμειναν λίγες ημέρες ακόμη. Οι αγρότες έφυγαν απογοήτευμένοι και δυσαρεστημένοι ενώ ετοιμάζονται για τις κινητοποιήσεις του Δεκεμβρίου .

Η αύξηση των εισφορών γίνεται σε εφαρμογή του Ν. 3986/ 2011 που προβλέπει την «αυτόματη» μετάταξη σε υψηλότερη ασφαλιστική κατηγορία ανά τρία χρόνια. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΓΑ, η αύξηση είναι της τάξης των 51,48 ευρώ στο εξάμηνο και των 102,96 ευρώ για ολόκληρο τον χρόνο. Οι αγρότες καλούνται να καταβάλουν τις εισφορές έως τις 30 Νοεμβρίου