Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Για παράκαμψη των τοπικών Προέδρων και για επιλεκτική μεταχείριση των δημοτικών διαμερισμάτων ανάλογα με τον Πρόεδρο κάνει λόγο ο επικεφαλής της παράταξης ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ Σύγχρονη Πόλη και δημοτικός σύμβουλος Λαμιέων Γιώργος Σαγιάς . Ο κ. Σαγιάς κάνει λόγο για απαξίωση των προέδρων των δημοτικών διαμερισμάτων και φέρνει ως παράδειγμα το Κωσταλέξι ο πρόεδροςτου οποίου παρακάμφθηκε όπως συνέβη πριν από λίγο καιρό και με τον πρόεδρο της Λυγαριάς .

Ο Γιώργος Σαγιάς δηλώνει πως οι << όποιες παρεμβάσεις έγιναν, πριν λίγες ημέρες στο Κωσταλέξι, έπρεπε να είναι σε γνώση του Προέδρου και να γίνονται κατόπιν συνεννοήσεως. Παράκαμψή του και λειτουργία της δημοτικής αρχής μέσων γνωστών και πολιτικών φίλων, απαξίωση του θεσμού του τοπικού προέδρου, ακυρώνει την λαϊκή βούληση η οποία έχει δημοκρατικά εκφραστεί (και) στις Τοπικές Κοινότητες, βάζει υστερόβουλα τους «δικούς της ανθρώπους» πάνω από τους αιρετούς. >>

Ο δημοτικός σύμβουλος   διερωτάται εάν πρόκειται για επαναλαμβανόμενο λάθος ή πολιτική επιλογή σημειώνοντας ότι τέτοιες ενέργειες δημιουργούν διχασμό .

Να σημειώσουμε ότι το θέμα καυτηρίασε στο δημοτικό συμβούλιο Λαμιέων εκδίδοντας και ανακοίνωση ο επικεφαλής της κοινωνικής συμμαχίας Γιώργος Κοτρωνιάς ο οποίος είχε μιλήσει για επιλεκτικά έργα σε δημοτικά διαμερίσματα ανάλογα με την ταυτότητα του προέδρου και με ποιο συνδυασμό εκλέχθηκε ενώ ειχε μιλήσει και για έλλειψη ενημέρωσης των προέδρων για θέματα που αφορούν στο δημοτικό τους διαμέρισμα .

 ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερωθήκαμε ότι η δημοτική αρχή Δήμου Λαμιέων συνεχίζει την τακτική που εγκαινίασε προ καιρού στην τοπική κοινότητα Λυγαριάς παρακάμπτοντας τον Πρόεδρο της Κοινότητας σε θέματα που αφορούν στην χρήση μηχανημάτων και παρεμβάσεων του Δήμου στην περιοχή. Αυτή τη φορά παρέκαμψε τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Κωσταλεξίου για θέματα που αφορούν το Κωσταλέξι.

Υπενθυμίζουμε πως στην συνάντηση Προέδρων Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων που οργάνωσε προ ολίγου καιρού ο επικεφαλής της «Πορτοκαλί» ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΗΣ, εξηγήθηκαν οι επιπτώσεις αυτού του λανθασμένου και αντιδημοκρατικού τρόπου λειτουργίας και κατέστη σαφές ότι αυτές οι συμπεριφορές θα έρχονται στην επιφάνεια και θα τίθενται σε δημόσιο διάλογο και κρίση.

Πιο συγκεκριμένα: οι όποιες παρεμβάσεις έγιναν, πριν λίγες ημέρες στο Κωσταλέξι, έπρεπε να είναι σε γνώση του Προέδρου και να γίνονται κατόπιν συνεννοήσεως. Παράκαμψή του και λειτουργία της δημοτικής αρχής μέσων γνωστών και πολιτικών φίλων, απαξίωση του θεσμού του τοπικού προέδρου, ακυρώνει την λαϊκή βούληση η οποία έχει δημοκρατικά εκφραστεί (και) στις Τοπικές Κοινότητες, βάζει υστερόβουλα τους «δικούς της ανθρώπους» πάνω από τους αιρετούς.

Ερωτούμε δημοσίως: Αμφισβητείται το γεγονός ή ερμηνεύεται διαφορετικά; Πρόκειται για επαναλαμβανόμενο λάθος ή για πολιτική επιλογή; Διότι τέτοιες ενέργειες οδηγούν σε πικρίες, απογοητεύσεις, αντιπαλότητες και νόθευση της λαϊκής βούλησης. Τέτοιες ενέργειες οδηγούν σε διχασμό και συγκρούσεις ακυρώνοντας κατ’ ουσίαν την έννοια του κοινοτισμού και της δημοκρατικά εκπεφρασμένης λαϊκής βούλησης. Τέτοιες ενέργειες δείχνουν ύφος και ήθος διοίκησης. Γι αυτό, θα χαρούμε να ενημερωθούμε ότι δεν υπήρξαν και ούτε πρόκειται να υπάρξουν.

Τονίζουμε ότι η παράκαμψη των τοπικών προέδρων – και μάλιστα επιλεκτικά – για θέματα των Κοινοτήτων τους, μας βρίσκει αντίθετους. Η «Πορτοκαλί» ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ στέκεται στο πλευρό όλων ανεξαιρέτως των Προέδρων και κυρίως αυτών που νιώθουν να υπονομεύονται και να περιθωριοποιούνται. Προσπαθούμε να προλάβουμε το διχασμό και την αντιπαλότητα των τοπικών κοινωνιών. Καλούμε τη δημοτική αρχή να αλλάξει άμεσα τρόπο λειτουργίας για το καλό του τόπου μας και των συντοπιτών μας.