Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Χαοτική είναι η κατάσταση στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης σύμφωνα με καταγγελίες της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Καθημερινής  έχουν γίνει λάθη κατά τη μεταφορά δεδομένων από τα μητρώα των επιμέρους υπηρεσιών στον ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί δεδομένα ασφαλισμένων.

Παράδειγμα: Για δύο γυναίκες με συνωνυμία υπήρξε συγχώνευση των μητρώων τους με αποτέλεσμα να εμφανίζεται εγγραφή μόνο για τη μία (και στον ΕΦΚΑ και στο ΟΠΣ-ΙΚΑ) ενώ στο ιστορικό ασφάλισης στην κοινή εγγραφή τους στον ΕΦΚΑ, εμπλέκεται και ασφαλιστική ιστορία δύο αντρών από άλλα ταμεία, λόγω ταύτισης των Αριθμών Μητρώων από τους άλλους φορείς (πχ ΟΑΕΕ, ΟΓΑ). Έτσι ακόμη και το ιστορικό ασφάλισης που εμφανίζεται στον ΕΦΚΑ δεν είναι απλώς ενδεικτικό αλλά και πιθανά λανθασμένο.
 
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κατά τη λειτουργία, όχι μόνο των εφαρμογών Μητρώου αλλά και των Συντάξεων, της Ανακεφαλαίωσης και των Παροχών, να υπάρχει πάγωμα διαδικασίας πχ απόδοσης σύνταξης θανάτου, απόδοσης εξόδων κηδείας, υποβολής ΑΠΔ κλπ, λόγω των λαθών/ανυπαρξίας Μητρώου.


 
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους υπάρχει αύξηση των υπηρεσιακών σημειωμάτων που στέλνονται για διόρθωση λαθών από εντασσόμενους φορείς ανά την Ελλάδα με αποτέλεσμα να έχουν ξεπεραστεί οι δυνατότητες κεντρικής διαχείρισης στην Αθήνα. Επιπλέον αντιμετωπίζονται προβλήματα με την  υποστελέχωση του HELP DESK του ΕΦΚΑ, ασάφεια αρμοδιοτήτων, δυσλειτουργίες και άγνοια διαχείρισης του συστήματος από τους υπαλλήλους. 
 
Οι εργαζόμενοι, που πραγματοποιούν αύριο το μεσημέρι προειδοποιητική στάση εργασίας, καταγγέλουν επίσης ότι ο τέως ΟΑΕΕ ξέμεινε από χαρτί ενώ η έλλειψη βενζίνης έχει ακινητοποιήσει τα Υπηρεσιακά αυτοκίνητα του ΙΚΑ με τα οποία κινούνται οι Υγειονομικές επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας.
 
ΠΗΓΗ: www.imerisia.gr