Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Το θέμα είναι πως θα διαβάσει κανείς την είδηση, ωστόσο ήταν η κυβέρνηση που δημιούργησε τις προσδοκίες για την αύξηση του αφορολόγητου, όχι μόνο προεκλογικά, αλλά και μετεκλογικά και πλέον διαψεύδει τις προσδοκίες αυτές.

Κάπως έτσι η φορολόγηση των πολιτών και εφέτος επί της ουσίας σε ό,τι αφορά στα εισοδήματα δεν αλλάζει.
Η αρχική πρόθεση της κυβέρνησης η οποία μάλιστα διαρρέονταν ως και τα μέσα Φεβρουαρίου ήταν για επαναφορά του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση έκανε λόγο για κατάργηση του φόρου εισοδήματος για τα χαμηλά στρώματα μισθωτών και συνταξιούχων, για τους ανθρώπους δηλαδή με μηνιαίες αποδοχές το πολύ ως 1.000 ευρώ.

Πρόκειται για 600.000 άτομα που θα απαλλάσσονταν από τον φόρο, οι οποίοι τώρα, τουλάχιστον όπως είπε ο Γ. Βαρουφάκης, θα πρέπει να περιμένουν ακόμη έναν χρόνο, καθώς το αφορολόγητο θα φτάσει στις 12.000 το χρόνου.

Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει αύξηση της φορολόγησης σε μεγαλύτερα εισοδήματα, μάλιστα θα αυξηθεί και ο ανώτατος συντελεστής φόρου, ενώ από ένα σημείο και πάνω, πιθανότατα από τις 25.000 με 30.000 ευρώ θα υπάρξουν και περισσότερες κλίμακες φορολόγησης έτσι ώστε να ισοσκελιστούν οι φορολογικές απώλειες από την αύξηση του αφορολόγητου. Όλα αυτά βέβαια ... next year.

ΠΗΓΗ : newsit.gr