Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Η σταφίδα είναι πλούσια σε κάλιο και μαγνήσιο και βοηθά  στην μείωση της κατακράτησης.

Μήπως ήρθε ή ώρα να αντιμετωπίσεις εκείνα τα πρηξιματάκια που σε απασχολούν το τελευταίο διάστημα τρώγοντας σταφίδα;  Η σταφίδα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, πολυφαινόλες και βιταμίνη C  που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και  ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου. Αν θες λοιπόν να μείνεις νέα και φρέσκια 2 κουταλιές της σούπας κορινθιακή σταφίδα θα σε βοηθήσουν.

Αν είσαι «θύμα» της δυσκοιλιότητας και ειδικά τις μέρες που αγχώνεσαι αρκετά τότε κατανάλωσε σταφίδες. Είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και αποτελούν το μεγαλύτερο όπλο της. Αν  θες κάτι πιο αποτελεσματικό ακολούθησε το εξής γιατροσόφι και θα με θυμηθείς. Σε ένα ποτήρι νερό τοποθέτησε 2 κουταλιές της σούπας σταφίδα και άφησε τις να μουλιάσουν όλο το βράδυ. Το επόμενο πρωί πιες το νερό με άδειο στομάχι.

Νιώθεις ατονία ή έλλειψη ενέργειας. Τότε δεν χρειάζεσαι να φας σοκολάτα ή κάποιο έδεσμα με ζάχαρη που θα σε επιβαρύνει με έξτρα θερμίδες και λιπαρά. Η σταφίδα με τα φυσικά της σάκχαρα και την περιεκτικότητα σε θειαμίνη, Β6, θα σε τονώσει και θα σου κόψει και τις λιγούρες για γλυκό.

- Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι από τα ελάχιστα τρόφιμα που βοηθά στη μείωση συσσώρευσης λίπους στο συκώτι.

Από όλα τα παραπάνω καταλαβαίνεις  γιατί την αποκαλούν «μαύρο χρυσό» και γιατί αποτελούσε βασικό στοιχείο της διατροφής  των προγόνων μας. Κάτι θα ήξεραν παραπάνω… ας τους εμπιστευτούμε.

ΠΗΓΗ: www.naturanrg.gr