Χριστουγεννιάτικος Κορμός
Γιορτινό γλυκό για γιορτινά τραπέζια. Αρχίζουμε σιγά σιγά και σκεπτόμαστε τι θα ετοιμάσουμε για το γιορτινό τραπέζι που θα κάνουμε για τους αγαπημένους μας.
Δείτε επίσης....
Σήμερα το www.radiomemory.gr σας προτείνει ένα λαχταριστό γλυκό να κλέψετε την παράσταση. Εύκολο, σοκολατένιο και νόστιμο!
Υλικά
Για το κέικ
6 μεγάλα αυγά
150 γρ. μαύρη ζάχαρη
50 γρ. σκόνη κακάο
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. κανέλλα
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
½ κ.γ. ζάχαρη άχνη
Για τη γέμιση
225 ml κρέμα γάλακτος με υψηλά λιπαρά
250 γρ. κάστανο σε πουρέ
1 κ.σ. μπράντι (προεραιτικά)
Για το γλάσο
285 ml κρέμα γάλακτος με υψηλά λιπαρά
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος
100 γρ. κουβερτούρα
Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στου 180C. Λαδώστε ένα ταψάκι διαστάσεων 30Χ20 εκ. και σκεπάστε το με λαδόχαρτο.
- Σε ένα μίξερ, ρίξτε τους κρόκους των αυγών και χτυπήστε για δυο λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε τη μαύρη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να γίνει πυκνό. Εν τω μεταξύ ανακατέψτε τη σκόνη κακάο και τα υπόλοιπα καρυκεύματα και ρίξτε τα στο μίγμα με τους κρόκους.
- Σε ένα καθαρό μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια και αφού γίνει το μίγμα αφράτο ρίξτε το στο υπόλοιπο μίγμα. Αφού ανακατέψετε ξανά, ρίξτε και απλώστε το ομοιόμορφα στο ταψί. Ψήστε για περίπου 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ, βάλτε σε ένα ράφι του ψυγείου μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και καλύψτε τη με ένα κομμάτι λαδόχαρτο το οποίο στη συνέχεια θα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.
- Αφού ψηθεί τελικά το κέικ, βγάλτε το από το ταψάκι του και βάλτε το πάνω στο λαδόχαρτο της κρύας πετσέτας με τη βοήθεια της οποίας θα το τυλίξετε σφιχτά σε ρολό και θα το αφήσετε να κρυώσει ακόμα περισσότερο, όσο ακόμα τυλιγμένο.
- Εν τω μεταξύ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια προσθέστε τον πουρέ κάστανο και το μπράντι. Για να φτιάξετε το γλάσο, ζεστάνετε την κρέμα στα όρια του βρασμού και μόλις τη βγάλετε από τη φωτιά προσθέστε τα κομμάτια της σοκολάτας γάλακτος, της κουβερτούρας και το αλάτι. Ανακατέψτε για περίπου 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί και αφήστε τη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Όταν το κέικ, που έχετε αφήσει να κρυώνει, είναι ελάχιστα ζεστό, ξετυλίξτε το σε μια ξύλινα σανίδα και απλώστε πάνω του την κρέμα με το κάστανο. Τυλίξτε ξανά και τοποθετείστε το ρολό στο δίσκο σερβιρίσματος. Εκεί καλύψτε το ρολό με το γλάσο σοκολάτας και αφού κρυώσει λίγο, χρησιμοποιήστε το πιρούνι για να σχηματίσετε το εφέ του ξύλινου κορμού.
Τέλος, πριν σερβίρετε, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη για να είναι χιονισμένος ο εορταστικός σας κορμός.
Καλή επιτυχία !!!
ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr