Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

43605 facial 590

Οι μικροεπεμβάσεις στο πρόσωπο είναι μία σίγουρη μέθοδος να πούμε «αντίο» στις ρυτίδες.

Ωστόσο, πρώτον, δεν είμαστε όλοι το ίδιο τολμηροί και δεύτερον, γιατί να μην δοκιμάσουμε να προλάβουμε ή να μειώσουμε τα σημάδια που αφήνει ο χρόνος πάνω μας με έναν μη επεμβατικό τρόπο;

Κάνοντας συχνά αυτές τις ασκήσεις για το πρόσωπο, μπορούμε να απαλύνουμε τις μικρές και μεγάλες «γραμμές» που μας ενοχλούν και να ανανεωθούμε εμφανισιακά αλλά και ψυχολογικά.

Για το μέτωπο

Βάλτε και τους δύο δείκτες στο μέσο του μετώπου παράλληλα με τα φρύδια. Έπειτα, πιέστε ελαφρώς με τα δάχτυλα την περιοχή. Αφήστε τα σ’ αυτή τη θέση, κοιτάξτε προς τα πάνω,  ανασηκώστε τα φρύδια και μετά χαλαρώστε. Επαναλάβετε 10 φορές. Στη συνέχεια, σηκώστε τα φρύδια, πιέστε τα με τα δάχτυλα και αρχίστε πάλι να κάνετε την ίδια κίνηση (να σηκώνετε δηλαδή τα φρύδια) μέχρι να νιώσετε ότι οι μύες σ’ αυτό το σημείο «καίνε». Μείνετε έτσι, ασκήστε πίεση προς τα κάτω με τα δάχτυλα και μετρήστε μέχρι το 30. Στο τέλος, χαλαρώστε και κάντε κυκλικό μασάζ στην περιοχή.

 

Τα οφέλη της άσκησης: ανασηκώνοντας τα φρύδια, αποφεύγεται η δημιουργία νέων ρυτίδων όταν συνοφρυώνετε το πρόσωπο και μειώνονται οι ήδη υπάρχουσες.

Για τις γραμμές του χαμόγελου

Ανοίξτε το στόμα έτσι ώστε να πάρει ένα επίμηκες οβάλ σχήμα. Καλύψτε τα δόντια με το πάνω χείλος και πιέστε. Βάλτε τους δείκτες στην γραμμή που σχηματίζεται από την άκρη της μύτης μέχρι τις γωνίες του στόματος και κάντε μασάζ με κάθετες κινήσεις. Συνεχίστε μέχρι να νιώσετε ότι η συγκεκριμένη περιοχή «καίει». Έπειτα, κάνετε παλλόμενες κινήσεις με τους δείκτες κουνώντας με γρήγορους ρυθμούς και συνεχίστε μετρώντας μέχρι το 30.



Τα οφέλη της άσκησης: βοηθά τις ρυτίδες που βρίσκονται ανάμεσα στις άκρες της μύτης και τις γωνίες του στόματος να «σβήσουν».

Για τις ρυτίδες στα μάτια

Βάλτε τους δείκτες στις εξωτερικές γωνίες των ματιών και τους παράμεσους στις εσωτερικές γωνίες, πιέστε ελαφρώς και κοιτάξτε προς τα πάνω, ανασηκώνοντας ελαφρώς το κάτω βλέφαρο. Έτσι, θα νιώσετε την πίεση που ασκούν οι δείκτες στους μύες των ματιών. Στη συνέχεια, χαλαρώστε και συνεχίστε το ίδιο 10 φορές ακόμα. Κρατήστε τα πάνω βλέφαρα ανοιχτά, ανασηκώστε ελαφρώς τα κάτω βλέφαρα και κοιτάξτε προς τα πάνω. Μετρήστε μέχρι το 40 και μετά πάλι χαλαρώστε.



Τα οφέλη της άσκησης: ο κυκλικός μυς γύρω από τα μάτια και τα κάτω βλέφαρα δυναμώνει και μειώνει το πρήξιμο και τις γραμμές στην περιοχή.

Για τον λαιμό

Καθήστε ίσια και ανασηκώστε το πηγούνι. Κλείστε το στόμα και χαμογελάστε φαρδιά χωρίς όμως να φαίνονται τα δόντια. Βάλτε τα χέρια στη βάση του λαιμού και πάνω από την κλείδα και πιέστε ελαφρώς προς τα κάτω. Θα πρέπει να κοιτάτε συνεχώς προς τα πάνω. Μετά, σκύψτε προς τα πίσω μέχρι να νιώσετε μία ένταση στους μύες στον λαιμό και το πηγούνι. Μετρήστε μέχρι το 3 και επανέλθετε στην αρχική σας θέση. Συνεχίστε με 35 επαναλήψεις.



Τα οφέλη της άσκησης: η περιοχή του λαιμού και του πηγουνιού δυναμώνει και αποτρέπεται η δημιουργία του «διπλοσάγονου».

Για τα μάγουλα

Ανοίξτε το στόμα  έτσι ώστε να πάρει ένα επίμηκες οβάλ σχήμα με το πάνω χείλος να πιέζει και να καλύπτει τα δόντια. Έπειτα, βάλτε τους δείκτες στην περιοχή των «μήλων» στα μάγουλα, χαμογελάστε πλατιά και στη συνέχεια πιέστε προς τα κάτω τις γωνίες των χειλιών. Η πίεση που ασκεί το πάνω χείλος στα δόντια είναι αυτή που κάνει την άσκηση αποτελεσματική.



Τα οφέλη της άσκησης: η άσκηση επικεντρώνεται στον μυ που περικυκλώνει το στόμα. Κάνοντάς την τακτικά, τα «μήλα» ανασηκώνονται, τα μάγουλα αποκτούν πιο νεανική όψη και οι ρυτίδες κάτω από τα μάτια μειώνονται.

Για το περίγραμμα των χειλιών

Πιέστε ελαφρά τον δείκτη στα χείλη όπως βλέπετε στη φωτογραφία. Έπειτα, απομακρύνετε το δάχτυλο κρατώντας τα χείλη σφιχτά μέχρι να νιώσετε ένα «κάψιμο» στους μύες εκεί. Μετά, κάντε κυκλικές κινήσεις με το δάχτυλο στο κέντρο των χειλιών και σταματήστε μέχρι να μετρήσετε μέχρι το 30.



Τα οφέλη της άσκησης: «σβήνει» τις ρυτίδες γύρω από τα χείλη και τα κάνει να φαίνονται πιο μεγάλα και πλούσια.

ΠΗΓΗ: www.mama365.gr