Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

 1 F30070

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας έκοψε την πίτα του στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση, στο Ξενοδοχείο ΓΑΛΗΝΗ στα Καμένα Βούρλα, το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2020.

Πλήθος παρευρισκομένων τίμησε την εκδήλωση, μεταξύ αυτών φίλοι και μέλη του Επιμελητηρίου, επίσημοι προσκεκλημένοι, τοπικοί και περιφερειακοί φορείς, εκπρόσωποι σωματείων, οργανώσεων και όμορων Επιμελητηρίων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αθανάσιος Κυρίτσης, καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκαν σε όλους μία παραγωγική χρονιά με λιγότερα προβλήματα για τις επιχειρήσεις μας. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματική κοινότητα, παρουσίασε στοιχεία για την ίδρυση και λειτουργία επιχειρήσεων σε πανελλαδική κλίμακα το τελευταίο έτος σε σχέση με τα προηγούμενα, αναφέρθηκε στις δράσεις και τις πολιτικές που αναπτύσσει το Επιμελητήριο Φθιώτιδας και τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη για ένωση δυνάμεων για ένα κοινό σκοπό: την ανάκαμψη της οικονομίας και την βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος.

Επίσημος προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Ο κ. Σταϊκούρας, αναφέρθηκε στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση η οποία θα ενισχύει, μέσω της υψηλότερης ανάπτυξης και του χαμηλότερου κόστους δανεισμού, τη βιωσιμότητα του χρέους, οδηγώντας στη δυνατότητα μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων. Ο Υπουργός Οικονομικών, σημείωσε ότι πρώτη προτεραιότητα του σχεδίου, μία εκτεταμένη αλλά συνεκτική φορολογική μεταρρύθμιση, με απώτερο στόχο την επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης. Παράλληλα, από το βήμα της εκδήλωσης, ο κ. Σταϊκούρας ανέπτυξε τις προτεραιότητες του σχεδίου της κυβέρνησης για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, την τόνωση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η παρουσίαση της προσκεκλημένης από το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, Εθνικής Ομάδας Κρεοπωλών MEATING GREEGE η οποία θα συμμετάσχει μεταξύ 16 εθνικών αποστολών, στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κρεοπωλών που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τεχνικές κοπής κρέατος και παρασκευασμάτων καθώς και να μάθουν περισσότερα για τον Διαγωνισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προηγούμενος διαγωνισμός διεξήχθη στο Μπέλφαστ, της Βόρειας Ιρλανδίας, το 2018, όπου η Ελλάδα κατάφερε να αναδειχθεί στην πρώτη θέση για το Καλύτερο Burger του Κόσμου.

Τέλος, ειδική μνεία έγινε από τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου στα μέλη που πρόσφεραν τα τοπικά προϊόντα του μπουφέ της εκδήλωσης, καθώς οι προσκεκλημένοι δοκίμασαν γεύσεις της φθιωτικής γης.

Η συνεισφορά τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης ήταν καταλυτική και το ΔΣ τους απένειμε τιμητικές πλακέτες ευχαριστώντας τους για την ευγενική προσφορά.