Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο σήμερα απο τους συλλόγους ατόμων με αναπηρία  . Στην κινητοποίηση συμμετέχει και ο σύλλογος της Λαμίας κλείνοντας το <<κέντρο ημέρας >> και μεταβαίνοντας στην Αθήνα για να μετέχει στο πανελλαδικό συλλαλητήριο . Οι σύλλογοι λένε όχι στην φτωχοποίηση και εξαθλίωση των παιδιών και ζητούν την άμεση λήψη μέτρων και δημόσιων πολιτικών για την προστασία των ατόμων με αναπηρία .
Εν τω μεταξύ το θέμα  των ΑΜΕΑ και η μεταστέγασή τους  τέθηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαμιέων  απο την επικεφαλής της παρέμβασης πολιτών για την Λαμία Μαρία Αντωνίου η οποία έκανε λόγο για καθυστέρηση μηνών στο να βρεθεί ένα κατάλληλο κτίριο για να στεγάσει το σχολέιο απο το Κωσταλέξι .

 Ο πρόεδρος του ειδικού γυμνασίου και Λυκείου  κ. Αγγελάκης τόνισε στο Δ.Σ. ότι το κτίριο είναι ακατάλληλο για τους χειμερινούς μήνες και πρέπει άμεσα να βρεθεί κάποιο , πιο κοντά στη Λαμία.
Παράλληλα τέθηκε και το θέμα της μεταφοράς των μαθητών του ειδικού νηπιαγωγείου και δημοτικού  αφού  το υπάρχον σχολικό μετά απο τόσα χρόνια έχει καταστεί επικίνδυνο για την ασφαλή μεταφορά των μικρών παιδιών . Τόσο η κ. Αντωνίου  όσο και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων ζήτησαν την επίσπευση των διαδικασιών τόσο για το κτίριο όσο και για την αγορά νέου σχολικού λεωφορείου . Ο δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης  δήλωσε πως ήδη προχωρά η μελέτη για την αγορά νέου λεωφορείου ενώ για το θέμα της μετεγκατάστασης  του σχολείου απάντησε πως το θέμα έχει καθυστερήσει καθώς τα δύο κτίρια που είχαν αρχικά βρεθεί δεν πληρούσαν τις προυποθέσεις ενώ ήδη οι τεχνικές υπηρεσίες βρίσκονται σε αναζήτηση νέων λύσεων

Περισσότερα...