Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

<<42 χρόνια μετά την καταγεγραμμένη ιστορικά εξέγερση των φοιτητών διαπιστώνουμε ότι το Πολυτεχνείο του Νοέμβρη του 73 από μόνο του είναι ζωντανό ως συλλογική μνήμη και μάλιστα τα μηνύματα του παραμένουν έντονα και αναλλοίωτα, δεκαετίες τώρα.

 

Τιμούμε τα κεκτημένα του πολυτεχνείου και δεν προσπαθούμε να τα μηδενίσουμε ή να τα υποτιμήσουμε, συγχέοντας αυτά με την διαμορφούμενη κατάσταση αυτής της περιόδου.

Η δημοκρατία, η δημόσια παιδεία, η Ελευθεροτυπία, το κοινωνικό κράτος, ο κοινοβουλευτισμός, το κράτος δικαίου, ο πολιτισμός, όλα αυτά ήταν ελπίδες και όλα αυτά είναι τα κεκτημένα. Για όλα αυτά σήμερα μπορούμε να είμαστε περήφανοι.

Οι αγώνες της νεολαίας που σήμερα τιμούμε, αποτελούν τόσο ιστορική παρακαταθήκη όσο και σημείο αναφοράς ,ορόσημο και πηγή έμπνευσης για τις γενιές που έρχονται.

Σήμερα τιμούμε όλους εκείνους που με τον αγώνα τους για Ελευθερία, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία, έκαναν το Πολυτεχνείο να στέκεται ψηλά, σύμβολο της ανθρώπινης δύναμης να αντιστέκεται, να αγωνίζεται, να αλλάζει.>>

Περισσότερα...