Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Την αντίθεσή του στην κατάργηση του αστυνομικού τμήματος Υπάτης εκφράζει με επιστολή του στον Υπουργό προστασίας του πολίτη ο επιμορφωτιός εκπολιτιστικός σύλλογος Υπαταίων << ΟΙ ΑΙΝΙΑΝΕΣ>>. Ο σύλλογος εκφράζει την αναστάτωη των κατοίκων της περιοχής ,κάνει λόγο για έλλειψη ευαισθησίας από την πλευρά της πολιτείας που αφαιρεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων με την μετακίνηση της μονάδας και δηλώνει πως δεν θα δεχτεί μία τέτοια απόφαση αδιαμαρτύρητα .

 

Η επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται στα τοπικά χαρακτηριστικά του πρώην δήμου Υπάτης σημειώνοντας

 <<Στην δικαιοδοσία του Α.Τ. Υπάτης βρίσκονται χώροι ιαματικού, ιστορικού, θρησκευτικού και εναλλακτικού ορεινού τουρισμού με χιλιάδες επισκέπτες κατά τη διάρκεια του χρόνου. Πως μπορεί να συζητείται η κατάργηση και η μεταφορά του Α.Τ. Υπάτης αφού στο υπό διαβούλευση σχέδιο δεν καταργούνται ούτε συγχωνεύονται Α.Τ. σε περιοχές που υπάρχουν αρχαιολογικοί και θρησκευτικοί χώροι; Σύντομα αναφέρουμε :

  • Μαρτυρική πόλη Υπάτης : ανακηρυγμένος, από την Πολιτεία, Αρχαιολογικός Χώρος
  • Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας, με ανεκτίμητες Συλλογές
  • Ιερά Μονή Αγάθωνα
  • Ιστορικό αρχείο της οικογένειας Μυλωνά,
  • Κακογιάννειο Αστεροσχολείο , τρίτο Πλανητάριο της Ελλάδας, με πανάκριβο εξοπλισμό
  • Εθνικός Δρυμός Οίτης
  • Ιαματική Πηγή της Υπάτης

 Πιστεύει κανείς ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες θα βελτιωθούν καταργώντας ή συγχωνεύοντας αστυνομικά τμήματα και σταθμούς ; Υποτίθεται ότι αυτό γίνεται για εξοικονόμηση χρημάτων. Επανειλημμένως, από το 2011, η Τοπική Κοινότητα Υπάτης έχει προσφέρει χώρο δωρεάν και τυχόν τροποποιήσεις για στέγαση του Α.Τ. Χώρος ο οποίος έχει ελεγχτεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομίας και είχε κριθεί κατάλληλος και ο οποίος ακόμα και σήμερα βρίσκεται στη διάθεση σας.

 Δεν θα επιβαρύνεται η Αστυνομική Υπηρεσία με έξοδα κίνησης των οχημάτων από το σημείο εκκίνησης (όποιο και αν είναι αυτό) της περιπολίας μέχρι την Υπάτη και τα χωριά της που το τελευταίο απέχει 35 χιλ;>>

 Και η επιστολή καταλήγει με την φημολογούμεη απορρόφηση του τμήματος από το αστυνομικό τμήμα Σπερχειάδας – Μακρακώμης με τους ΑΙΝΙΑΝΕΣ να δηλώνουν ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να λειτουργήσει ποιοτικά και προειδοποιούν για αγώνες . Τονίζουν χαρακτηριστικά :

<<Ακόμα και στη περίπτωση της οριστικής κατάργησης του Α.Τ. Υπάτης και στη φημολογούμενη υπαγωγή του στο Α.Τ. Σπερχειάδας/Μακρακώμης πως θα μπορέσει να λειτουργήσει εποικοδομητικά για τον πολίτη όταν εκείνος, σε επίπεδο Δήμου ανήκει στο Δήμο Λαμιέων, και σε επίπεδο αστυνομικών υπηρεσιών όχι στον ίδιο Δήμο αλλά σε άλλον ( Δήμο Μακρακώμης) που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα μακριά ;

Εμείς,  φορείς και  κάτοικοι της περιοχής δεν πρόκειται να δεχθούμε αδιαμαρτύρητα τις επιλογές σας, οι οποίες θα έπρεπε πρώτα να είχαν στραφεί στην αναβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος, το οποίο αν συνεχίζει να προσφέρει υπηρεσίες στους πολίτες, το οφείλει στο υψηλό αίσθημα καθήκοντος και αλτρουισμού των  αστυνομικών που το στελεχώνουν και οι οποίοι δεν επαρκούν.

 Ως εκ τούτου είμαστε ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ σε κάθε μεταβολή που αφορά την Λειτουργία του Α.Τ. Υπάτης. Θα είμαστε όμως, συμπαραστάτες σε οποιαδήποτε κίνηση προβούν τόσο το Τοπικό μας συμβούλιο όσο και ο Δήμος Λαμιέων, που θα αφορά στην περαιτέρω ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ του και τη ΜΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του.>>

Περισσότερα...