Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Κακογιάννειο Αστεροσχολείο Υπάτης

1,076

Στην Υπάτη την πόλη των Αινιάνων, μετά από ενέργειες του ΣΕΑΦ, ο τότε Δήμαρχος Υπάτης κ.Δημήτρης Καραβάνας, με απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου παραχωρεί το ιστορικό κτήριο του Δημοτικού Σχολείου Υπάτης, για την εγκατάσταση του Αστεροσχολείου και για έδρα του ΣΕΑΦ.
Στη συνέχεια χρηματοδοτεί τις εργασίες επισκευής του εσωτερικού του κτηρίου και την κατασκευή του αμφιθεάτρου στη δυτική αίθουσα.
Το αμφιθέατρο είναι εξοπλισμένο με γραφεία, καθίσματα, ντουλάπες και Η/Υ, προσφορά της ALPHA BANK Αθηνών μέσω του κ. Πατσή Κων/νου. Το ζεύγος των Υπαταίων Σταύρου και Ειρήνης Κακογιάννη πληροφορούμενοι την ίδρυση και τους στόχους του ΣΕΑΦ και εμπνευσμένο από την ιδέα, προβαίνει στη γενναία δωρεά των 210.000€ στον ΣΕΑΦ για τον εξοπλισμό του Αστεροσχολείου και επιπλέον το ποσό των 50.000€ στο Δήμο Υπάτης για την ανέγερση του Αστεροσκοπείου. Το 2009 το Δ.Σ. του Δήμου Υπάτης μετά από πρόταση του ΣΕΑΦ, σε επίσημη συνεδρίασή του, ονομάζει «Κακογιάννειο» το Αστεροσχολείο Υπάτης, τιμώντας έτσι τους δωρητές.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών στο «Αμφιθέατρο Ειρήνης Κακογιάννη», το Αστεροσχολείο ξεκινά τη λειτουργία του με επισκέψεις Σχολείων, παρουσιάσεις, προβολές και διαλέξεις.
Παράλληλα ο ΣΕΑΦ προβαίνει στην αγορά προβολικού πλανηταριακού συστήματος STARLAB για ημισφαιρική οθόνη και τηλεσκοπίου Planewave CDK 17 in.
Για τις ανάγκες του πλανηταρίου κατασκευάζεται στην ανατολική αίθουσα, ημισφαιρική οθόνη διαμέτρου 5,5m.
Μετά από "επίπονες" και επίμονες προσπάθειες στο Κακογιάννειο Αστεροσχολείο έχουν ολοκληρωθεί οι περισσότερες εργασίες και είναι έτοιμο να υποδεχθεί το κοινό για μια μοναδική ξενάγηση στα αστέρια. Μάθετε περισσότερα στο www.seaf.gr & στο www.asterosxoleio.gr. Τέλος, το Radio Memory.gr θέλει να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο του ΣΕΑΦ κ. Σμάνη Φάνη για την παραχώρηση της συνέντευξης.

To radiomemory.gr χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.